Vedlikehold

KarianneG

Etabl. 2013

Ved å oppbevare og vedlikeholde smykkene dine riktig

vil de vare lenge

O P P B E V A R I N G  O G  V E D L I K E H O L D  A V  S Ø L V 

 

Sølv er et grunnstoff med betegnelsen Ag. Det kjemiske symbolet Ag kommer fra sølvets latinske navn Argentum. 


Sølv er mykt og legeres derfor med kobber for å kunne bli brukt til smykker, bestikk og andre bruksgjenstander. Legeringen er 925 deler sølv og 75 deler kobber. Derfor stemples sølv med 925s.


Sølv reagerer med svovel noe som fører til at sølvsmykker og andre sølvgjenstander blir misfarget over tid når de står /ligger framme. Belegget er tynt og fjernes ved å bli pusset. Impregnert pusseklut til sølv kan du kjøpe i nettbutikken.


Du kan også vaske smykkene med zalo og salmiakk i varmt vann. Børst de med en myk tannbørste. Skyll godt og la de tørke. 


For å unngå misfarging anbefaler jeg at smykkene oppbevares i en lynlåspose når de ikke brukes. Det er da viktig at smykkene er helt tørre før de puttes i posen. Sølvmykkene kan også oppbevares i esken som følger med. Det viktigste er at det skal være så lufttett som mulig for å unngå misfarging.


Ellers er det viktig å husk på å ta av smykkene om kvelden, og før du trener, dusjer eller bader (klorvann misfarger sølv). Såperester, kremer og fuktighet kan også misfarge smykkene. 

© Copyright. All Rights Reserved.