Vedlikehold

KarianneG

Etabl. 2013

Ved å oppbevare og vedlikeholde smykkene dine riktig

vil de vare lenge

O P P B E V A R I N G  O G  V E D L I K E H O L D  A V  S Ø L V 

 

Sølv er et grunnstoff med betegnelsen Ag. Det kjemiske symbolet Ag kommer fra sølvets latinske navn Argentum. 


Fordi sølv er mykt legeres det med kobber for å kunne bli brukt til smykker, bestikk og andre bruksgjenstander. Legeringen er 925 deler sølv og 75 deler kobber. Derfor stemples sølv med 925s.


Sølv reagerer med svovel og blir misfarget. Det er grunnen til at sølvsmykker og andre sølvgjenstander som står fremme over tid blir misfarget og brune. Belegget er tynt og fjernes lett ved å bli pusset. Impregnert pusseklut til sølv kan du kjøpe i nettbutikken min. Sølvmykkene kan også vaskes med zalo eller grønnsåpe i varmt vann. Er smykkene veldig skitne kan du bruke en myk tannbørste når du vasker de.


For å unngå misfarging anbefaler jeg at smykkene oppbevares i en plastpose/lynlåspose når de ikke brukes. Det er viktig at smykkene er helt tørre før de puttes i en pose. Sølvmykkene kan også oppbevares i esken som følger med når du kjøper smykker av meg. Det viktigste er at det skal være så lufttett som mulig for å unngå misfarging. Legger du smykkene i et smykkeskrin så husk på at smykkene ikke må ligge inntil hverandre. Sølv er som sagt mykt og kan lett få riper når de ligger inntil andre smykker eller gjenstander.

Riper kan få smykkene til å se matte ut.

Skulle det skje kan jeg polere smykkene dine på nytt om du ønsker det.


Ellers er det viktig å husk på å ta av smykkene om kvelden, og før du trener, dusjer eller bader. Såperester, kremer og fuktighet kan også misfarge smykkene. 

© Copyright. All Rights Reserved.