Vedlikehold

Oppbevaring og vedlikehold av sølv Sølv er et grunnstoff med betegnelsen Ag. Det kjemiske symbolet Ag kommer fra sølvets latinske navn Argentum. 


Sølv er mykt og legeres derfor med kobber for å kunne bli brukt til smykker, bestikk og andre bruksgjenstander. Legeringen er 925 deler sølv og 75 deler kobber. Derfor stemples sølv med 925s.


Sølv reagerer med svovel noe som fører til at sølvsmykker og andre sølvgjenstander blir misfarget over tid når de står /ligger framme. Belegget er tynt og fjernes ved å bli pusset. Jeg anbefaler at du bruker Silver dip fra Town Talk på de hvite sølvsmykkene jeg lager. Silver dip kommer godt til i kriker og kroker og sølvet blir skinnende blankt. Town Talk Silver dip får du kjøpt hos gullsmeder. Impregnert pusseklut til sølv kan du bruke på de oksiderte sølvsmykkene for å få de blankere i kantene. 


For vanlig vedlikehold og vask kan du vaske smykkene med Zalo og varmt vann. Børst de med en myk tannbørste. Skyll godt og la de tørke. Er smykkene ekstra skitne kan du blande bitte litt salmiakk med Zalo når du vasker smykkene.


For å unngå misfarging anbefaler jeg at smykkene oppbevares i en lynlåspose når de ikke brukes. Det er viktig at smykkene er helt tørre før de puttes i posen, og at den lukkes helt igjen så det er så lufttett som mulig for å unngå misfarging.


Ellers er det viktig å husk på å ta av smykkene om kvelden, og før du trener, dusjer eller bader (klorvann misfarger sølv). Såperester, kremer og fuktighet kan også misfarge smykkene. 

Visste du at lørdag er oppkalt etter vikingenes badedag?


Laugardagr var fast badedag for vikingene.

Smykkene jeg lager skal også vaskes regelmessig så hvorfor ikke gjøre det på lørdager?

Mye lettere å huske på å vaske de om man gjør det på en fast ukedag.

Da synes jeg laugardagr passer perfekt til det!


Ved å oppbevare og vedlikeholde smykkene dine riktig

vil de vare lenge.

Binders trikset

Synes du det kan være vanskelig å ta på et armbåndet?

Her er et lite tips!