Vedlikehold

Oppbevaring og vedlikehold av sølv


Sølv er et grunnstoff med betegnelsen Ag. Det kjemiske symbolet Ag kommer fra sølvets latinske navn Argentum.


Sølv er mykt og legeres derfor med kobber for å kunne bli brukt til smykker, bestikk og andre bruksgjenstander. Legeringen er 925 deler sølv og 75 deler kobber. Derfor stemples sølv med 925s.

Sølv reagerer med svovel noe som fører til at sølvsmykker og andre sølvgjenstander blir misfarget over tid når de står /ligger framme. Belegget er tynt og fjernes ved å bli pusset. Jeg anbefaler at du bruker Silver dip på de hvite sølvsmykkene jeg lager. Silver dip kommer godt til i kriker og kroker og sølvet blir skinnende blankt. Silver dip får du kjøpt hos gullsmeder. Impregnert pusseklut til sølv kan du bruke på de oksiderte sølvsmykkene for å få de blankere i kantene. 


For vanlig vedlikehold og vask kan du vaske smykkene med Zalo og varmt vann. Børst de med en myk tannbørste. Skyll godt og la de tørke. 


For å unngå misfarging anbefaler jeg at smykkene oppbevares i en lynlåspose når de ikke brukes. Det er viktig at smykkene er helt tørre før de puttes i posen, og at den lukkes helt igjen så det er så lufttett som mulig for å unngå misfarging.


Ellers er det viktig å husk på å ta av smykkene om kvelden, og før du trener, dusjer eller bader (klorvann misfarger sølv). Såperester, kremer og fuktighet kan også misfarge smykkene. 


For vanlig vedlikehold

og vask kan du vaske smykkene med Zalo og

varmt vann. Børst de med en myk tannbørste.


Skyll godt og la

de tørke.Binders trikset

Synes du det kan være vanskelig å ta på et armbåndet?

Her er et lite tips!