Om

Jeg er medlem av Norwegian Made.

Norwegian Made er et kvalitetsmerke som garanterer at produktene er laget i Norge. Når du ser varer med konglemerket betyr det at de er av god kvalitet, bærekraftig og lokalt produsert.


Historien om

KarianneG

Varemerket KarianneG ble først registrert i 2013, men historien startet i 1988.


Interessen for vikinger og vikingtiden fikk jeg da jeg gikk på barneskolen. Vi hadde en lærerinne som tok oss med på klasseturer til Vikingskiphuset på Bygdøy for å se og lære mer om kulturarven vår. 


16 år gammel pakket jeg kofferten og flyttet til Dals Långed i Sverige for å studere kunst og håndverk ved Stenebyskolan. Planen var å bli lærmaker. Ved en tilfeldighet hørte jeg om et kveldskurs som en lokal sølvsmed hadde på skolen. Det ble jeg veldig interessert i og meldte meg på med en gang. Å jeg falt pladask. Sølv er et fantastisk materiale å arbeide med. Jeg bestemte meg der og da for å bli sølvsmed. Det aller første smykket jeg lagde var et sølvarmbånd i kongelenke. Men lykken varte ikke så lenge. En bilulykke satte en bråstopp for planene. Selv om jeg ikke fikk fullført utdannelsen til å bli sølvsmed har jeg ikke sluttet å lage smykker i ringteknikk. En teknikk som er ca 3000 år gammel.

Så mer enn 30 år senere sitter jeg fortsatt å lager kongelenken og de andre vikinglenkene.© Copyright. All Rights Reserved.